De scrum van SRC Thor & MareVisie

Projectmanagement organisatie MareVisie is sinds 2006 de vaste sponsor van SRC Thor, de Studenten Rugby Club uit Delft. De eigenaar van MareVisie, Ralph van Houdt, is oud-Thorlid en heeft nog steeds een grote passie voor de club. Zijn passie resulteert in een fijne samenwerking tussen SRC Thor en Marevisie waarin sport, netwerken, zakelijke en carrièremogelijkheden centraal staan. Ook is rugby een sport waarbij communicatie en samenwerken voorop staat. Deze eigenschappen zijn ook de basis voor projectmanagement, wat deze samenwerking heel sterk maakt.

De scrum van SRC Thor & MareVisie

Als experts op het gebied van projectmanagement, is het van belang om het kennis niveau hoog en up-to-date te houden. Met de certificering van onze experts met ‘Professional Scrum Master’ borgen we dat. Want de Scrum methode gaat uit van een multidisciplinair en zelfsturend team. Samen pakt het team het project op. Iedereen is betrokken bij het plannen, benoemen van blokkades en het verdelen van de taken. Daarbij gaat Scrum ervan uit dat de benodigde kennis in het team zelf aanwezig is. In de wereld van IT is Scrum zeer succesvol, inmiddels wordt deze werkwijze ook toegepast in businessafdelingen als Marketing, Sales, HR en Finance. Bovenal levert het toegevoegde waarde voor onze dienstverlening. De mogelijkheden die de Scrum methodiek biedt, gebruikt MareVisie als een van haar middelen om project resultaten te halen. De Scrum (kort voor scrummage) zoals gebruikt bij rugby staat voor een spelhervatting die de scheidsrechter geeft na kleine, technische overtredingen. Bij projectmanagement en de uitvoering daarvan gaat het vergelijk met rugby op in het kluwen van meningen, belangen, van duwen en trekken, loslaten, vallen en opstaan.

MareVisie ondersteunt SRC Thor door haar eigen kennis en kunde op het gebied van projectmanagement in te zetten. Met name door communicatieproblemen binnen de organisatie van de studenten worden deadlines of het gewenste kwaliteitsniveau met regelmaat niet gehaald. Om dit te voorkomen en succes te borgen is besloten om projectmanagement tools te gebruiken en evenementen op die manier te beschouwen als een project. Door deze samenwerking en Scrum methode wordt de effectiviteit van het team verhoogd. En het zorgt ervoor dat inzicht wordt verkregen in de voortgang van het project. Met andere woorden het project wordt beheersbaar en voorspelbaar. Dit resulteert vandaag de dag in begeleidingen en in het meegeven van handvatten voor het organiseren van events, zoals nu, het 55-jarig lustrum van SRC Thor, in mei.

55-Jarig lustrum SCR Thor

Dit jaar bestaat SCR Thor 55 jaar, officieel op 5 november. Omdat het minder leuk is om met koud weer, de verjaardag van de club in november te vieren, wordt het lustrum in mei gevierd. In deze tijd van het jaar is het dan ook heerlijk om buiten rugby te spelen en het lustrum te vieren met maar liefst twee toernooien. Een ‘Mooi Weer Dies Thornooi’ en het jaarlijkse open ‘Huizen Thornooi’. Dit jaar wordt het zelfs internationaal, want tijdens het Mooi Weer Dies Thornooi komt een dames team uit Portugal. Het team uit Portugal wordt gesponsord door MareVisie. De ‘Panteras’ een team uit Cascais, is een groep jonge dames die voor het eerst naar het buitenland gaan en voorzichtig in zichzelf en hun potentieel geloven. Met eenzelfde doel en een zeer karakteristiek gevoel voor humor, maakt dit team hen uniek en speciaal. De meeste spelers hebben een eenvoudige achtergrond en hebben in rugby, een oplossing gevonden om de uitdagingen van het dagelijks leven het hoofd te bieden. Het geeft hen de kracht, dat alles mogelijk is en dat met enige hulp en hard werken, dromen kunnen uitkomen. De droom? Blijven groeien in nationale en internationale competities!
Dames team Panteras team

En, het gewenste resultaat?

Met slimme projectmanagement tools worden de gestelde doelen gerealiseerd en wordt er kennis meegegeven voor het borgen van resultaten in de komende jaren. Met sponsoring en ondersteuning kunnen wij, MareVisie, dromen laten uitkomen. Door kennisoverdracht kunnen we aantonen dat ook bij studenten de inzet van projectmanagement tools zeer waardevol kunnen zijn om projecten en events succesvol en met meer plezier op te leveren. Een les die ook bij studenten, nationaal en internationaal, tijdens de studie en later in een carrière meegenomen kan worden.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *