SRC Thor wint een Bob-fiets

Alcohol en verkeer gaan niet samen, ook niet na het sporten. Studenten Rugby Club Thor uit Delft denkt er ook zo over en riep haar leden afgelopen april op om deel te nemen aan de online Bob-quiz. Een oproep die niet aan dovemans oren gericht was: de leden van SRC Thor hebben massaal meegedaan. En met resultaat: de vereniging heeft hiermee namelijk een super gave Bob-fiets gewonnen!

Uitreiking Bob-fiets

Aankomende voorzitter Bas Dijkstra op de Bob-fiets

Aankomende voorzitter Bas Dijkstra
op de Bob-fiets.

Op dinsdag avond 3 september heeft SRC Thor deze unieke Bob-fiets overhandigd gekregen uit handen van Wethouder Huijsmans (Mobiliteit). De uitreiking was onderdeel van de officiële aftrap van de campagne Bob in de Sportkantine die in de regio MRDH. De aftrap werd letterlijk ingeluid door een prachtige trap van Wethouder Huijsmans tegen een rugbybal. Wethouder Huijsmans is trots op de vereniging: “Het is belangrijk dat ook studentenverenigingen bewust met alcohol omgaan, en een cultuur creëren waarin ze elkaar kunnen aanspreken op ongewenst gedrag. De Bob-quiz is een leuke, ludieke actie die de boodschap van Bob en fietsveiligheid goed overbrengt én die veel studenten aanspreekt. Ik vind het erg leuk om hier op het rugbyveld deze fiets te mogen overhandigen!”

Aankomend voorzitter van SRC Thor Bas Dijkstra geeft aan dat de vereniging een actief alcoholbeleid voert: “Het bleek erg lastig om alle leden via de mail een IVA-cursus (Instructie Verantwoord Alcoholschenken) te laten volgen, dus we hebben nu besloten om alle nieuwe leden direct bij inschrijven direct de IVA-cursus te laten volgen. Op die manier worden we een verenigingen waarbij iedereen IVA-gecertificeerd is.” De Bob-fiets is welkome prijs voor de vereniging grapt Bas “We hebben een Thor-fiets die leden gebruiken wanneer ze een lekke band hebben, maar deze Bob-fiets is wel een betere variant daarvan!”

Wil jij ook een Bob-fiets winnen met jouw vereniging? In oktober is de volgende Bob-quiz, deze is te bereiken via www.hoegoedkenjijbob.nl.

Fietsveiligheid

Naast de BOB-boodschap zet de campagne Bob in de Sportkantine zich dit jaar ook in voor fietsveiligheid. Een veilige fiets heeft bijvoorbeeld werkende remmen, goed voor- en achterlicht en een bel. Door op deze zaken te letten kunnen we zorgen dat iedereen veiliger aan het verkeer kan deelnemen, en daardoor hopelijk het aantal verkeersslachtoffers verlagen. Want of het nu gaat om de wandelende, fietsende of rijdende leden: elke sportvereniging wil dat al haar leden weer veilig thuiskomen na het sporten!

De campagne BOB sport is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH).
Onder de noemer “Maak een punt van nul” zet het ROV ZH via educatie, campagnes en kennisdeling in op het vergroten van de verkeersveiligheid. De doelstelling is om verkeersveilig gedrag tot norm te maken en het aantal vermijdbare verkeersslachtoffers terug te brengen naar nul.
Op dit moment komen in de provincie Zuid-Holland elke dag gemiddeld 15 personen niet veilig op hun bestemming aan door een ernstig ongeval. Verkeersveiligheid is relevant voor iedereen.

Doe jij ook mee?
Samen maken we een punt van nul verkeersslachtoffers: www.maakeenpuntvannul.nl

Logo of ROV Zuid Holland Logo Maak een punt van nul

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *