Category: Location

For the last few years, a lot has happened around the location of our boat. The municipality is planning on building new housing in the Nieuwe Haven and the rowing association D.S.R.V. Laga would like a spot as well. Therefore, the NHC has been busy to speak with the municipality, BKS, Laga and Delft University of Technology in order to ensure SRC Thor has a place to organise her administrative and social events.

Omroep West | Rechtszaak over felbegeerd stukje water in Delft: ‘Ze drukken dingen door’

DELFT – De strijd om een felbegeerd stukje water in Delft is geëscaleerd. Rugbyclub Thor en verpakkingsbedrijf Hordijk hebben een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente Delft. De twee partijen zijn niet te spreken over plannen van de gemeente om de plek aan de Schie te gunnen aan een grote roeivereniging in Delft. ‘Dit is een grote klap voor onze vereniging.’

Delft op zondag | Rugbyvereniging Thor dupe van verhuizing roeivereniging Laga

DELFT – De ligplaatsvergunning voor het clubhuis van Studenten Rugby Club Thor zal per 1 januari 2024 niet meer worden verlengd. Het clubhuis van SRC Thor is een boot die in de Nieuwe Haven ligt, en de ontwikkelingsplannen die de gemeente voor het gebied Schieoevers Noord voor ogen heeft – met name de komst van een nieuw clubhuis met steiger voor Delftse Studentenroeivereniging Laga – laten in de Nieuwe Haven geen ruimte over voor zowel SRC Thor als waterscoutinggroep Nautilus. Aangezien SRC Thor geen watergebonden activiteiten heeft, wordt voorrang verleend aan Scouting Nautilus. Gedurende de afgelopen maanden heeft de gemeente samen met SRC Thor onderzoek gedaan naar mogelijke alternatieve locaties voor een clubhuis, maar tot op heden blijft de toekomst van de huisvesting van SRC Thor onzeker.