augustus 3, 2015

De Voorwaarts

Gelegen in de iconische Nieuwe Haven aan de Rotterdamseweg in het pittoreske Delft, biedt ons clubhuis dé plek voor afstudeer- of verenigingsborrel, verjaardagsfeest of andere feestelijke bezigheden. Nergens anders in Delft vindt u zo’n unieke en karakteristieke locatie. Onze boot biedt ruimte aan gezelschappen tot 100 man groot. Uitgerust met onder andere

  • Een keuken incl. standaard keuken faciliteiten;
  • gemeubileerde zaal;
  • picknicktafels;
  • zonnedek;
  • en BBQ;

De huur bedraagt €260,-  inclusief twee 20L bierfusten, hierbij nog  7,- per uur voor een verplichte supervisor van Thor. Extra fusten kosten €80,-  per stuk.

Meer weten? Vul dan onderstaand formulier zo volledig mogelijk in, of neem contact op:

Sander van Rosmalen:                  06-27505207
Ewoud “Kobi” van Munster:        06-55990205

Huur De Boot

Velden met een * zijn vereist.

De Geschiedenis

Thor heeft de nodige geschiedenis gehad met clubhuizen. Na het scheiden van haar vroegere moedervereniging K.S.V. Virgiel en diens Sociëteit Alcuin, heeft Thor een veelal zwervend bestaan als onderhuurder gehad. De laatste locatie als onderhuurder was het Kruithuis waar een een ruimte van D.S.R. Proteus-Eretes werd gehuurd. De verhalen waarom precies verschillen nogal en zijn goed voor menig sterck verhaal, maar eind 1993 zei Proteus Eretes de huur op. Thorren weten vaak te vertellen dat de maat vol was bij de verhuurder na een geslaagd dameslustrum waarbij de boel verbouwd was en de Proteus-Eretes prijzenkast zwart-blauw geschilderd. Dus in 1994 moest Thor naar een nieuw onderkomen opzoek en werd er een beloning bedacht. Degene die de nieuwe locatie van Thor zou vinden zou een persoonlijk Dies krijgen.

Marijn van der Velde was degene die de huidige locatie vond. Een oude klipperaak in de nieuwe haven gelegen aan de Rotterdamseweg werd na een grote verbouwing het nieuwe clubhuis van Thor op 18 februari 1995. Om de verbouwing mogelijk te maken werd er op verschillende manieren fondsen geworven. Zo konden aandelen gekocht worden en werd een 10 jarig biercontract bij Oranjeboom afgesloten. Nog altijd zijn er mensen die een stukje van De Voorwaarts bezitten. Ieder jaar sinds 1995 is er de Van der Velde Dies, een ode naar de vinder van de boot.

De Voorwaarts is origineel gebouwd als klipperaak in Hoogeveen in februari 1915 en had als eerste naam Risico. De namen die het daarna heeft gehad zijn Jomi en Diwo.